Crossfitin Maailma

Crossfitin Maailma

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kuulumisia

Crossfitin Open ohi...
Crossfitin Regionaalit (aluekisat) ohi...
Suomen ensimmäinen joukkuekilpailu Crossfitin mittapuulla ohi..
TARKOITTAA sitä, että Crossfit Gamesit ovat tulossa.

Crossfit Gamesit ovat 3-osaisen Crossfitin maailmanmestaruus kisojen loppuhuipennus. Sinne pääsee kilpailemaan 50 kovinta miestä ja 50 kovinta naista, jotka ovat selvittäneet pitkän tiensä aina Openista aluekisoihin ja sieltä edelleen itse Gameseihin. Kilpailut järjestetään 25.-27.7. Carsonissa, Kaliforniassa.

Kisat tulevat varmasti olemaan taas äärimmäisen raskaat aiempien vuosien tapaan. Urheilijoiden suorituskykyä testataan kolmen päivän aikana monissa erilaisissa lajeissa, joissa  koetellaan fyysisen kunnon eri osa-alueita monipuolisesti.

Ennakkosuosikkina miehissä pidän ehdottomasti amerikkalaista Rich Froningia, joka on voittanut nyt 3 kertaa peräkkäin Gamesit. Hän on kaikilla osa-alueilla hyvä,eikä heikkouksia juuri löydy. Suuri tekijä hänen menestykseensä on myös "treeniäly". Hän osaa tahdittaa suorituksensa täydellisesti eli hän ei aina aloita lajeja aivan täydellä vauhdilla vaan pitää tasaisen, oman vauhtinsa. Yleensä hän lajin/treenin edetessä kuitenkin saavuttaa muut kilpailijat ja menee heittämällä ohi,jos takaa-ajoa edes tarvitaan.

Naisissa voittajasuosikkia on vaikeampi sanoa. Annie Thorisdottir palaa takaisin Gameseihin vuoden tauon jälkeen (loukkaantumisen vuoksi). Häntä voi pitää suosikkina,koska voittihan hän Gamesit vuosina 2011 ja 2012 ja vaikuttaa olevan taas todella hyvässä kunnossa. Hänellä on myös yksi haastaja vähemmän, sillä viime vuoden Crossfit Gamesien voittaja Samatha Briggs ei suoriutunut loppukilpailuun aluekisoista.

Julie Foucher on nyt Thorisdottirin tapaan palannut kilpailuun. Hän ei osallistunut viime vuonna Gameseihin, koska hän tarvitsi lääketieteen opintoihinsa täyden panostuksen. Uskon vahvasti, että hänetkin nähdään vähintään top 5:ssä.

Kannattaa myös tarkkailla Lauren Fisheriä. Hän on Crossfit Gamesien yksilökisoissa ns. "rookie" eli ensikertalainen, mutta rautainen ammattilainen siitä huolimatta. Hänellä on huikeat 8 vuotta Crossfittia takana ja sen huomaa hänen ennätyksistään ja tuloksistaan. Vaikea hänelle sijoitusta povata, mutta varmasti pystyy haastamaan kovimmatkin kilpailijat!

Kuukauden päästä päästään siis nauttimaan Crossfit Gameseista, siihen asti Games-urheilijat vetävät kovaa treeniä ja hiovat kuntonsa kisoja varten tappiinsa. Gameseissa on vuosittain ollut aina jonkilaista uutta elementtiä, esimerkiksi avomeriuintia, ratauintia, armeijan esteradan suorittamista, mini triathlonia ja tietenkin viime vuonna sisäsoudun puolimaratooni. Saa nähä mitä tänä vuonna keksivät :)


Tässä vielä lopuksi omia kuulumisia treenin saralta ja joitakin aiemmin otettuja kuvia,jotka olen unohtanut julkaista.

Treeni on kulkenut erittäin hyvin ja pari kolme viikkoa sitten pidettiin kesäkisat muutaman treenaajan kanssa. Ne menivät mukavasti ja niistä joitain tunnelmakuvia seuraavaksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti