Crossfitin Maailma

Crossfitin Maailma

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kuntotesti

Tänään olikin aika lyhyellä varotusajalla koulussa kuntotesti. Ei se onneksi pahaan kohtaan osunut, koska eilen oli vain Back squat voimatreeni eikä esimerkiksi raskasta Metconia.

Tässä harjoitteita ja tuloksiani niissä:

-30 sekuntia istumaannousuja
Maksimi toistomärä tässä ajassa. En pidä lainkaan tästä testistä,tulos oli 26. Ärsyttävää, kun se ei edes juuri tunnu vatsalihaksissa suorituksessa ja sen jälkeen, mutten yksinkertaisesti pysty vetämään paljoakaan nopeammin näitä.

-Flamingo seisonta
Eli 30s aikaa taas,tällä kertaa ohuen laudan päällä on tasapainoteltava yhdellä jalalla pitäen toisesta kädellä kiinni ja pitäen sen takana koukussa. Kello pysäytetään joka kerta, kun horjahtaa pois tämän laudan päältä. Tulokseni oli 2, putosin noin 17 sekunnin kohdalla kerran ja tokalla meni loppuun. Ihan ok suoritus,vuosi sitten tämä meni tosin kertaheitolla.

-Pystypunnerrus 40x 4kg, 40x 6kg, 40x 8kg.
Eli tässä harjoitteessa istutaan selkänojallisella tuolilla selkä suorana ja punnerretaan käsipainoja aina vuorotellen hartioilta tai leuan tasolta suoralle kädelle pään yläpuolelle. Aloitettuaan, se pitää tehdä kokonaan putkeen eli 4kg:lla kun saa tehtyä 20 toistoa molemmilla käsillä niin otetaan lattialta saman tien 6kg painot ja tehdään sama ja vielä 8kg jos voimia riittää.
Olin hyvin lähellä läpäistä tämän jo vuosi sitten, silloin tuloksena oli 117, 120 on siis täydellinen suoritus. Nyt lähdin sitä hakemaan ja sainkin sen.

-Vauhditon pituushyppy & vauhditon 5-loikka
Molemmat ovat aika helppoja minulle. Vauhdittomassa pituushypyssä tulokseni oli 2,85 metriä ja vauhdittomassa 5-loikassa 14,05 metriä. Ihan perushyvät suoritukset.

-Sukkulajuoksu (ehkä 4x noin 5m)
Tässä piti hakea vastapuolen viivalta,joka oli noin 5 metrin päässä, jääkiekko ja tuoda se takaisin. Sen jälkeen piti vielä hakea samalta viivalta toinen kiekko ja tuoda sekin takaisin, sen jälkeen sai loppuajan.
Tämä meni kertayrittämällä aika mukavasti, ajalla 9,35s. Paransin vuoden takaista tulostani yli puolella sekunnilla.

Kuntotestissä oli myös joitain muita pieniä harjoitteita, joita en koe mainitsemisen arvoiseksi.

Nykyisin kuntotestistä pois otettu leuanveto tuli myös tehtyä. Ilmeisesti siis nykyään on niin suuri ero ja yleisesti huono taso kouluissa leuanvedon suhteen, että sitä ei enää pakollisena ole. Liikuntasalissa rekki oli kuitenkin valmiina niin tuli omaksi huvikseni tehtyä maksimileuat. Niitä meni 27, johon olen hyvin tyytyväinen, koska rekki on hyvin epävakaa ja heiluva ja vähän vaikea pitää kiinni. Tuokin oli vain kolmen toiston päässä leuanvetoennätyksestäni, joten hyvä mieli jäi myös tästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti