Crossfitin Maailma

Crossfitin Maailma

tiistai 15. huhtikuuta 2014

WOD Log #5

Hei!
Eilen taas nautittu lepopäivästä ja tänään palattiin treenaamisen arkeen. Alkuun voin kuitenkin kertoa viime treenisyklistä vähän tarkemmin, koska se ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Treenisyklin toisena päivänä oli tarkoitus tehdä Justin-niminen treeni, joka näytti minulle tällaiselta:

Pack
25-15-5 reps for time of:
3/4 Body-weight back squats
3/4 Body-weight bench presses
15-10-5
Strict pull-ups

Sinä päivänä juhlittiin kuitenkin tutun synttäreitä ja kakkukahvit vaativat veronsa, vaikken edes kauheasti herkutellu. Sen huomaa jo tässäkin vaiheessa, että aika pienetkin määrät hyvin epäterveellistä ruokaa tekee huonoa sen päivän treeni kannalta. Siitä huolimatta halusin kuitenkin vielä sinä iltana treenata, koska tällainen yhdistelmä treenissä on aika harvinainen ja hyvä.

Lämmittely meni ihan ok ja valmistelin tangot ja penkin paikalleen. Takakyykkyyn painoksi tuli 54kg, eli noin 3/4 ruumiinpainosta ja penkkipunnerrukseen 52kg. Omistan kaksi levytankoa, joten se nopeutti ja helpotti tossa treenissä asioita huomattavasti.

Aloitin treenin. Ensimmäisen kierroksen kyykyt meni putkeen, vaikkakin suht hitaalla tahdilla. Sitten siirryin penkkipunnerrukseen. Siinä havaitsin, ettei treenistä tule yhtään mitään. Tanko tuntui heti alussa painavalta ja jouduin hajottamaan hyvin pieniin eriin tämän 25 toistoa. Lopulta toistot täyttyivät kuitenkin ja päätin tehdä kierroksen loppuun vetämällä 15 strict-tyyppistä leukaa eli ilman heilumista. Keskeytin kuitenkin treenin tähän, koska tosiaan voimataso oli hyvin huono, eikä tuntunut järkevältä tuskailla treeniä loppuun tällä kertaa.

Seuraavana päivänä söin normaalisti ja päätin tehdä saman treenin ja tällä kertaa loppuun asti, koska ei pitäisi olla enää sokeria suonissa :P . Niinpä samat järjestelyt uudestaan ja ei kun puurtamaan.

Tällä kertaa huomasin heti, että tuntuma on taas normaali ja penkkipunnerrus ei ollut  enää paha, vaan sain isoilla erillä vedettyä ne jokaisella kierroksella, kyykyt aina putkeen ja leuat pienillä tauoilla. Lopputulos oli hyvä ja aika 13:02.


Tästä on hyvä siirtyä tämänpäiväiseen treeniin!


Tänään siis lepopäivän jälkeen ensimmäinen treenipäivä. En tehnyt treeniä, mikä kuului ohjelmointiin tälle päivälle, koska 1,5 viikon päästä koulussa on Cooper-testi tulossa. Haluan siis hioa juoksukunnon kondikseen ja sopiva treeni oli helppo löytää parin viikon takaa. Silloin oli jäänyt välistä tämä treeni:

3 rounds for time of:
Run 800 meters
Rest 2 minutes

Vähän mietitytti ennen treeni, että miten esimerkiksi hengityselimistö toimii, kun varsinaisesti treenissä en ole kauheasti viime aikoina juoksennellut. Pelkoon ei ollut kuitenkaan syytä, vaan treeni meni oikeastaan yli odotusten. Parin vuoden takainen 800m ennätys murrettiin helposti, jokaisella kolmella intervallilla. Ne olivat 2:50, 2:46, 2:44. Jokaisella siis tuli parannusta. Juoksualustasta sen verran, että se oli pitkälti pehmeähköä pihatietä/tietä ja jokaisessa intervallissa oli aina 4 käännöstä ja 4 pientä käännöstä, jotka hieman hidastivat. Radalla voisi mennä siis ainakin alle 2:40.

Oli kuitenkin hyvä havaita, että juoksukunto on nytkin hyvin kohdallaan. Viime vuonna juoksin Cooperissa 3030 metriä, joka oli ensimmäinen 3000:n metrin ylitys. Katsotaan mihin tänä vuonna pääsee, mutta haluiasin ainakin sadalla tai parilla sadalla metrillä voittaa sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti